Warszawska Bagieta na Nowolipiu
Warszawska Bagieta to lokal serwujący zapiekanki. A że miejsce zostało stworzone przez Damiana Kordasa, zwycięzcę 4. edycji polskiego „MasterChefa”, to można tu znaleźć nie tylko klasyka z serem i pieczarkami, ale trafiają się i ekskluzywne wersje z czarnymi truflami. Za odpowiednią cenę oczywiście.
Potrawy w menu mają nazwy nawiązujące do warszawskich dzielnic, spróbować można takich wariantów jak Klasyk na Śródmieściu (właśnie ser i pieczarki), Swojski Ursus z kiełbasą z dzika, Ochota na Oscypka czy Truflowe Bemowo.
Warszawska Bagieta pojawiła się na kulinarnej mapie Warszawy pod koniec 2022 roku, zakładam, że wtedy też na Nowolipie. zawitał szyld z Syrenką. Drugą, większą Syrenkę można zobaczyć wewnątrz lokalu.
To nie jedyna Syrenka w tej okolicy, tuż obok na pobliskich garażach znajduje się bardzo ciekawy mural. Ale o nim będzie osobny wpis.
Syrenka z bagietką ustrzelona 20 kwietnia 2023, telefonem.
Komentarze
Prześlij komentarz