Warszawska Bagieta na Nowolipiu

 



Warszawska Bagieta to lokal serwujący zapiekanki. A że miejsce zostało stworzone przez Damiana Kordasa, zwycięzcę 4. edycji polskiego „MasterChefa”, to można tu znaleźć nie tylko klasyka z serem i pieczarkami, ale trafiają się i ekskluzywne wersje z czarnymi truflami. Za odpowiednią cenę oczywiście.




Potrawy w menu mają nazwy nawiązujące do warszawskich dzielnic, spróbować można takich wariantów jak Klasyk na Śródmieściu (właśnie ser i pieczarki), Swojski Ursus z kiełbasą z dzika, Ochota na Oscypka czy Truflowe Bemowo.



Warszawska Bagieta pojawiła się na kulinarnej mapie Warszawy pod koniec 2022 roku, zakładam, że wtedy też na Nowolipie. zawitał szyld z Syrenką. Drugą, większą Syrenkę można zobaczyć wewnątrz lokalu.

To nie jedyna Syrenka w tej okolicy, tuż obok na pobliskich garażach znajduje się bardzo ciekawy mural. Ale o nim będzie osobny wpis.


Syrenka z bagietką ustrzelona 20 kwietnia 2023, telefonem.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Syrenka ze źródełka na Dolnej

W biurowcu na Koszykowej

Tramwajowa w zajezdni na Woli

Warszawski Mandalorian przy Politechnice

Niebieski neon w Koszykach